Bastion

Bastion škatlaGrad je oblegan! Obkolile so ga neskončne horde pošasti. Sile teme se do zdaj še nikoli niso uspele tako dobro organizirati. Poveljniki čet so nadčarovniki, zmaji in strašne mitološke pošasti. Le peščica izbranih herojev je sposobnih izkoristiti moč magičnih virov in odbiti napadalce nazaj, od koder so prišli.

Bastion je kooperativna strateška igra za enega do štiri igralce. Inspiracijo so povzeli po popularnih računalniških igrah obrambe stolpov (Tower Defense). V igri Bastion so igralci podvrženi neizprosnim napadom zahrbtnih pošasti. S skupnimi močmi branijo meje tako, da usmerjajo tokove znotraj mestnih četrti in trdnjave, od poraženih napadalcev pa pridobivajo magične uroke. Da bi vzdržali silovite napade, morajo pravilno upravljati z mano, uroki in obredi.

Izkaži se

Sovražnik je obkolil mestno obzidje in maršira proti trdnjavi. V Bastionu se zato napetost stopnjuje. Krepko trdnjavo brani le nekaj junakov, pred mestnimi vrati pa grozi 12 magičnih stvorov, od ponižnih zveri do mogočnih zmajev. Vsako rundo se pojavi več kart sovražnikov, ki se valijo po igralni plošči in s tem na igralce vršijo konstanten pritisk. Zdi se, da je poraz neizogiben, vendar imajo heroji svoj vir moči. Njihovo edino upanje je mistična moč mane. To plemenito surovino, s katero se branijo proti silam zla, dobijo hitro tako, da usmerjajo različne vire v mestu. Bastion namreč zahteva pravilno uravnoteženje med zbiranjem mane in napadanjem sovražnikov.

Ko junaki zberejo dovolj mane, poskusijo prevesiti tehtnico na svojo stran. Nasprotnika lahko porazijo tako, da igralec porabi toliko ploščic mane v barvi sovražnika, kot ima sovražnik točk moči. Bastion kako premagati pošastNa primer, da premagamo sovražnika z močjo 3 in z rumenim krogom na njegovi kartici, moramo porabiti 3 ploščice rumene mane. Od njega nato igralec pridobi močan urok, ki ga uporabi pri premagovanju sovražnikov. Uroki poskrbijo za različne ugodnosti in predstavljajo ključno prednost pred sovražniki. Na primer, urok ognjene žoge zmanjša porabo mane, drugi uroki omogočajo dodatno črpanje mane iz virov. Kdaj bodo igralci uporabili uroke, je seveda odvisno od njih. Za zmago nad silami zla je potrebna pazljiva koordinacija in timsko delo.

Bastion sovražnikiKo osvojite osnovno igro, Bastion omogoča več načinov igranja. Za tiste, ki si želijo več resnih izzivov – čakajo vas močnejši sovražniki, kot na primer strašni Grim Wing in ostuden Knellerwyrm. Igralci na povečano nevarnost odgovorijo tako, da izkoriščajo starodavne obrede, kopičijo starodavne artefakte ali gradijo magične strukture. Vsak izmed 4 scenarijev, ki jih najdemo v osnovni igri, vsebuje posebno postavitev in pravila. Kako bodo mestni junaki ravnali proti pretežno letečim sovražnikom? Kaj če pridejo šele po napadu nekaterih sovražnih sil? Vsak scenarij zahteva nove strategije in ponudi unikatno Bastion izkušnjo.

Bastion bosta izdala skupaj Z-Man Games in Hobby World. Na police naj bi prišla v več jezikih po vsem svetu v drugi četrini leta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja